vineri, 29 ianuarie 2010

Macrou la cuptor cu sos de rosii




Ingrediente:

4 buc  macrou,
1 pahar vin alb,
3 linguri ulei,
o conservă cu roșii,
100 ml suc de roșii,
3 foi de dafin,
boabe piper,
1-2 lămâi
sare.

Mod de preparare:

Peștele se curăță și se spală. 
Eu înlătur căpățâna și îl tai  în bucățele, dar se poate lăsa și întreg.
Dacă îl lăsați întreg atenție la urechi, să nu uitați să le scoateți.
Cu zeama de la o lămâie se stropește peștele și se lasă o oră.
Se condimenteaza cu sare și se pune într-o tavă unsă cu ulei. 
Se adaugă vinul, sosul de roșii,  roșiile din conservă tocate mărunt, piperul boabe și foile de dafin. 
Se dă la cuptor pentru 30- 40 minute la 200 grade C.
Se poate servi imediat, dar este foarte bun și rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...