vineri, 22 ianuarie 2010

Salata de sfecla rosie

 

Ingrediente pentru Salata de sfecla rosie

o sfecla de 1 kg,
 hrean, 
ulei, 
otet,
 sare, 
piper

Mod de preparare:

Sfecla se spala foarte bine apoi se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 1 ora (se incerca cu furculita pentru a vedea daca este fiarta).
Se curata sfecla de coaja, apoi se taie cubulete.
Se amesteca sfecla cu otet, sare, ulei si hrean ras dupa gust.
Salata de sfecla rosie se pastreaza la frigider (tine chiar si 2 saptamani).
Daca doriti sa o conservati mai mult timp se pune la fiert 1/2 cana otet si 2 cani de apa, se adauga 2 lingurite zahar, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper. Se da in cateva clocote, se pune sare (1-2 linguri). Hreanul se poate rade sau se pune feliute. Se pune sfecla taiata cubulete in borcane, se pune pe alocuri si hrean si se adauga otetul cu apa (strecurata) in momentul cand s-a racit. Se pune capacul si la camara.

BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...