marți, 16 februarie 2010

Sufleu de broccoli




Ingrediente pentru Sufleu de broccoli


  • 800 gr broccoli (nu gasiti proaspat merge si cel congelat - 2 pachete de cate 400 gr)
  • o ceapa,
  • 3 linguri unt,
  • 1 lingura faina(cu varf),
  • o cana lapte (250 ml),
  • 50 gr cascaval
  • 3 oua,
  • sare, 


Mod de preparare:

Se desface broccoli in buchetele si se lasa max. 10 minute in apa cu sare, dupa care se pun sub jet de apa.
Se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.
Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune untul in care se va cali ceapa tocata foarte fin.
Se adauga faina si cana cu lapte amestecand incontinuu, eventual cu un tel, pana se ingroasa ca o smantana.
Se lasa la racit, apoi se amesteca cu galbenusurile, broccoli tocat si cascavalul ras pe razatoarea mica.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga si albusurile batute spuma in care se adauga si putina zeama de lamaie.
Se pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina (sau pesmet).
Se lasa la cuptor pentru aprox. 50 minute.
Cand se rumeneste frumos deasupra este gata.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...