miercuri, 12 mai 2010

Ciorba de loboda


 Ingrediente pentru Ciorba de loboda


  • 5 legaturi de loboda rosie,
  • o salata verde mai mica,
  • 2 legaturi de ceapa verde,
  • 1/4 de varza mai mica,
  • 4 linguri cu ulei.
  • 1 ceapa mare,
  • 2 morcovi,
  • 1 cescuta de orez,
  • 1 lingura condiment tip delicat,
  • 1 litru de bors,
  • 2 legaturi de verdeata proaspata (patrunjel si leustean).


Mod de preparare:

Ceapa se curata, se toaca marunt, morcovul se curata si se da pe razatoarea mare.
Loboda, salata verde, ceapa verde si varza se spala si se taie fideluta.
Intr-o oala se pune uleiul si se caleste un pic ceapa uscata si morcovul, adaugam si restul verdeturilor si punem 2-3 litri de apa.
Spalam orezul in cateva ape si il adaugam si pe el.
Se lasa la fiert pentru minim 30 minute.
Se va pune si borsul fiert separat.
Condimentam cu delicat si daca mai este nevoie cu sare.
La sfarsit adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

PS: Daca nu se face intr-o zi de post, o dregem cu smantana si ou.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...