vineri, 28 mai 2010

Varza noua cu marar




Ingrediente:

  • 1 varza de  1,5 kg,
  • 3 cepe verzi,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri bulion,
  • 3 linguri de marar tocat,
  • 200 ml bors,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Varza se taie fideluta si se freaca cu sare.
Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in ulei.
Se adauga varza stoarsa bine, o cana cu apa, se pune capac si lasam la foc mic cel putin o ora.
Cand este gata, adaugam bulionul, mararul si o cana cu bors.
Mai lasam pe foc ~ 30 minute (sa scada toata zeama).
Condimentam cu sare si piper.

O garnitura excelenta pentru porc, carnati chiar si  pui.
Se poate servi si ca atare.

PS: Bine ar fi sa folositi un ceaun sau un tuci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...