luni, 30 august 2010

Tort bicolor


Ingrediente pentru Tort bicolor


Blat:
  • 7 oua,
  • 200 g zahar,
  • 250 g faina,
  • 50 g cacao sau 100 g ciocolata,
  • 20 ml ulei,
  • 1 lingura apa.

Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 100 ml vin alb,
  • 100 g zahar,
  • 1/2 lamaie.
Creme:
  • 100 g unt,
  • 20 g cacao,
  • 100 g ciocolata menaj,
  • 250 ml frisca,
  • 1 pliculet intaritor de frisca sau gelatina,
  • esenta rom,
  • esenta vanilie.




Mod de preparare:


Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu 2/3 din cantitatea de zahar, o lingura de apa, uleiul pentru 10-15 minute.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.
Amestecam galbenusurile cu albusurile si cu faina in care s-a incorporat cacaua (cernute impreuna).
Se amesteca usor de sus in jos.
Compozitia se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se da la cuptor pentru 40-50  minute.

Intre timp pregatim siropul.
Se amesteca apa cu vinul, zaharul si lamaia taiata feliute si se pune pe foc sa fiarba pentru 10-15 minute la foc mic.
Se lasa sa se raceasca.

Untul se lasa la temperatura camerei sa se inmoaie.
Se va amesteca cu cacaua, ciocolata de menaj topita, esenta de rom si 100 ml frisca batuta.

Restul de frisca se bate cu esenta de vanilie, adauganduse dupa preferinta ori intaritor de frisca "Dr. Oetker" ori gelatina.

Acum ca avem pregatite cremele, putem sa ne apucam de blat.
Daca s-a racit, il taiem pe orizontala in trei. (incercam sa le taiem cat de cat egale).

Se va lua o parte, se va insiropa cu 1/3 din sirop, aranjam crema de ciocolata.
Apoi al doilea blat insiropat, 2/3 din frisca, ultimul blat insiropat si restul se frisca.

Se da la rece pana a doua zi.
Servim cu ciocolata rasa deasupra.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...