duminică, 26 septembrie 2010

Jambalaya

Mancare traditionala din New Orleans, foarte asemanatoare felului culinar spaniol Paella.



Ingrediente pentru Jambalaya


o conserva de rosii fara coaja,
o telina,
1/2 ardei gras verde.
1/2 ardei gras rosu,
o ceapa mare,
1 ardei iute,
5 catei de usturoi,
400 g piept de pui,
200 g carnati afumati,
300 g orez,
800 ml apa (supa de legume),
2 foi de dafin,
1 lingurita cimbru,
sare,
piper.
Mod de preparare:


Rosiile se toaca marunt.
Telina se taie cubulete mici.
Ardeiul gras si ardeiul iute se curata de cotor  si de seminte si se taie felii subtiri.
Ceapa si usturoiul se taie marunt, la fel si pieptul de pui si carnatii.
Bucatelele de pui le prajim in ulei (~4 linguri).
Peste bucatile de pui adaugam carnatii si lasam cateva minute (vreo 3), amestecand.
Se scoate carnea de pui si carnatii intr-un vas.
In uleiul in care am prajit puiul, calim ceapa.
Dupa ce s-a calit ceapa adaugam telina, lasam 3 minute dupa care adaugam si ardeii, usturoiul si lasam pe foc pentru inca 3 minute, amestecand.
Adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu sucul lor, foile de dafin, cimbrul, orezul, carnea si acoperim cu apa.
Se da la cuptor sau se lasa pe aragaz. pana s-a fiert orezul si a scazut apa.
Condimentam cu sare si piper.

Se serveste fierbinte.
Bon appetit!


PS:
Acest fel de mancare se mai poate face inlocuind puiul cu creveti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...