joi, 21 octombrie 2010

Foccacia


Ingrediente:

  • 500 gr faina,
  • 200 ml apa calduta,
  • 20 gr drojdie,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare fina,
  • o lingura oregano,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 50 ml ulei de masline.

Mod de preparare:

Intr-un castronel amestecam drojdia cu zaharul, putina apa si 2-3 linguri de faina.
Lasam la loc cald sa creasca.
Framantam un aluat din faina, apa calduta, drojdia crescuta (maiaua), un praf de sare si 2-3 linguri de ulei.
Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca.
Intre timp ne ocupam de usturoi, il curatam, il pisam si il amestecam cu oregano si ulei.
Daca aluatul a crescut (daca si-a dublat volumul) se imparte in trei si se intinde cu sucitorul foi subtiri.
Se aseaza foile in tavi presarate cu putina faina.
Se portioneaza foccacia in 8 bucati (incercam sa nu taiem de tot blatul, doar pe jumatate).
Ungem foile cu amestecul de ulei, usturoi si oregano.
Dam la cuptor (preincalzit) pentru 20-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Bon Appetit!

Un comentariu:

  1. When I orіginally commеnted Ι сlickеԁ the "Notify me when new comments are added" checkboх
    and now eаch tіme a сomment is аddеd I gеt
    fouг еmails ωіth the same comment.
    Іs there any way уou can remoѵe me fгom that servіce?
    Bless уоu!

    mу website ... tabletop fotografie studio schmuck

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...