miercuri, 6 octombrie 2010

Porkolt


Ingrediente pentru Porkolt:


  • 500 g carne de porc,
  • 2 cepe,
  • 50 ml ulei,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 rosie mare,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1 lingurita boia iute,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Carnea se spala, se taie bucatele de aceeasi marime.
Ceapa se curata, se spala si taie julien,
Ardeiul se taie feliute subtiri.
Rosia se curata de coaja si se toaca marunt.
Ardeiul iute se toaca marunt.

Intr-o tigaie punem ceapa la calit impreuna cu carnea.
Cand carnea s-a rumenit adaugam apa cat sa acopere carnea.
Adaugam ardeiul gras, rosia si ardeiul iute.
Condimentam cu boia, sare si piper.
Lasam la foc potrivit pentru 30 minute, pana cand carnea s-a fiert si ceapa s-a inmuiat.
Servim cu paste sau piure de cartofi.

Bon Appetit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...