joi, 25 noiembrie 2010

Cotlet in stil mediteraneean


Ingrediente pentru Cotlet in stil mediteraneean

  • 2 kg cotlete de porc cu os,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 50 g unt,
  • O ceapa,
  • o capatana de usturoi
  • o conserva cu rosii,
  • 200 ml vin rosu,
  • 100 g sunculita afumata (bacon),
  • 100 g masline Kalamata fara samburi,
  • 200 g ciuperci,
  • sare, 
  • piper.

Mod de preparare:

Cotletele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc pe ambele parti in ulei in care topim si untul.
Cand sunt gata se pun intr-o tava pe care urmeaza sa o dam la cuptor.
In grasimea ramasa de la prajitul cotletelor adaugam ceapa, iar cand este gata adaugam si baconul taiat marunt.
In tava peste cotlete, adaugam rosiile din conserva tocate marunt, usturoiul taiat feliute, baconul, ceapa, maslinele si ciupercile taiate feliute.
Mai adaugam vinul si dupa preferinta, daca doriti mai mult sos, 200 ml apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 40 minute, dupa care scoatem folia si mai lasam 30 minute.

Servim alaturi o garnitura de cartofi si salata asortata de muraturi.



Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...