miercuri, 26 ianuarie 2011

Musaca I


Ingrediente pentru Musaca

  • 500 g carne tocata amestec (porc si vita),
  • 2 cepe,
  • 3 lingurite bulion,
  • 5 catei de usturoi,
  • 1/2 legatura de patrunjel,
  • 1/2 legatura marar,
  • 8 cartofi mari,
  • 3 vinete
  • 50 g unt,
  • ulei
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Calim ceapa tocata in putin ulei, dupa care adaugam carnea tocata.
Adaugam bulionul si usturoiul pisat.
Condimentam cu sare, piper, marar si patrunjel verde.

Cartofii se curata de coaja, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.
Cartofii trebuie fierti doar pe jumatate.

Vinetele se curata de coaja din loc in loc, se taie rondele si se presara sare din abundenta (vreo 3 lingurite).
Se lasa pentru 30 minute, dupa care se storc si se vor praji in ulei incins pe ambele parti.
Cand scoatem vinetele se vor pune intr-o strecurataoare mare sa se scurga uleiul (vinetele vor suge mult ulei).

In tava in care pregatim musacaua, pe care o ungem cu unt,  aranjam un strat de cartofi, un strat de vinete, adaugam carnea si acoperim cu un strat vinete si unul de cartofi.

Vom amesteca o lingura de bulion cu 100 ml apa si 100 ml suc de rosii.
Acest amestec se toarna peste musaca si rasfiram  untul taiat bucatele mici.
Se da la cuptor pentru 50-60 minute si se serveste fierbinte.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...