vineri, 21 ianuarie 2011

Porc cu ghimbir

Ingrediente pentru Porc cu ghimbir

  • 800 g file de porc,
  • 3 lingurite ghimbir tocat,
  • 800 g cartofi albi,
  • 3 lingurite seminte de susan
  • 2 oua ,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri malai,
  • 3 linguri sos de soia,
  • 3 lingurite boia,
  • 50 ml vin alb,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Carnea se taie felii groase de 1 cm, se spala, se condimenteaza cu sare si piper.
Se adaugam ghimbirul tocat marunt peste carne, se amesteca bine si se lasa deoparte pentru ~ 30 minute.
Se curata cartofii de coaja, se taie felii groase de 1cm si se pun intr-o cratita cu apa rece.
Se pun la fiert la foc mic si se lasa ~ 10-15 min, de cand incepe apa sa clocoteasca (pana se fragesesc).
Intr-o tigaie prajim semintele de susan ( scuturam tigaia din cand in cand pana se rumenesc).
Se scot intr-un castronel si se lasa sa se raceasca.
Batem oualele cu putina sare si adaugam semintele de susan.
Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie si adaugam oualele.
Ne trebuie o omleta subtire, deci daca nu aveti la indemana o tigaie intinsa, faceti 2 omlete.
Se scoate pe o farfurie, se ruleaza si se taie fasiute.
Intr-un vas amestecam malaiul cu 500 ml apa, boiaua, vinul si sosul de soia.
Incingem 3 linguri cu ulei si prajim bucatile de carne (nu indepartam ghimbirul).
Carnea o prajim cate 3 minute pe fiecare parte, dupa care se scoate si se tine la cald.
In uleiul in care am prajit carnea, rasturanam amestecul de malai si lasam la foc mic pana clocoteste si se ingraoasa.
Aducem si carnea in cratita si mai lasam 2-3 minute.
Se scurg cartofii si se aranjeaza pe farfurii (sunt 4 portii).
Punem deasupra carnea, sos, patrunjel si fasiutele de omleta.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...