vineri, 11 februarie 2011

Anghemaht de pui


Ingrediente pentru Anghemaht de pui


1 kg pulpe de pui,
2 buc ceapa,
1 lingura cu faina,
100 g unt,
1 lamaie,
sare,
piper.


Mod de preparare:

Pulpele se curata, se spala si se taie in doua.
Condimentam carnea cu sare si piper.
Se pun la prajit in 50 g unt si 2 linguri de ulei.
Adaugam si ceapa taiata fideluta si lasam sa se innabuse pentru ~ 5 minute
Acoperim carnea cu apa ( 2-3 cani) si lasam sa fiarba acoperit pentru min. 30 minute.
Preparam un sos alb.
Intr-o tigaie adaugam untul ramas, faina si stingem cu 2 polonice din zeama in care fierbe carnea.
Adaugam sosul alb peste carne si amestecam.
Curatam lamaia de coaja, o taiem si scoatem miezul, eliminand orice pielita.
Adaugam miezul de lamaie peste pui.

Servim fierbinte, cu garnitura de cartofi natur stropiti cu unt si ornam cu patrunjel verde si felii de lamaie.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...