vineri, 4 februarie 2011

Prajitura cu ciocolata, glasata




Ingrediente:


  • 200 g zahar,
  • 100 g malai
  • 100 g faina,
  • 100 g unt,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 100 g nuci,
  • 6 oua,
  • 50 ml lapte,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 10 g zahar vanilat.


Glazura:

  • 200 g dulceata,
  • 100 g ciocolata.


Mod de preparare:

5 galbenusuri si un ou intreg se bat bine cu zaharul.
Cand compozitia s-a albit, adaugam ciocolata topita in lapte, faina amestecata cu praful de copt, malaiul si 80 g unt.
Untul se freaca cu zaharul vanilat inainte de a fi adaugat in compozitie.
Adaugam si  nucile tocate marunt, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare, amestecand usor de sus in jos.
Ungem o tava cu restul de unt (~20 g), se toarna compozitia si se da la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 40-50 minute.
Cand este gata se glaseaza cu dulceata de capsuni (pasata bine) , apoi cu ciocolata topita in 2 linguri de apa.

Bon Appetit!



Un comentariu:

  1. Appгeciаting the deԁіcаtion you put into your site and ԁetaileԁ infoгmаtion you proviԁe.
    Ӏt's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same unωanted rehashed matеrial.
    Wondеrful read! Ι've bookmarked your site and I'm includіng уour RSS feeds tο my
    Gоogle аccount.

    my ωеb-site schmuck fotografie studio Techniken

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...