marți, 29 martie 2011

Mancare de dovlecei - de post



Ingrediente:

  • 6 buc dovlecei,
  • 3 linguri faina,
  • 100 ml ulei,
  • 3 buc ceapa,
  • 1 conserva rosii in suc propriu,
  • 1 capatana usturoi,
  • 2 legaturi marar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Dovleceii se spala si se taie cubulete mici.
(Multa lume curata dovleceii de coaja, eu merg pe principiul ca cele mai multe vitamine se afla in coaja).
Dovleceii se tavalesc prin faina si se prajesc pe rand in ulei incins.
Se scot si se pastreaza la cald.
Uleiul ramas se strecoara, sa inlaturam rezidurile de la faina si calim ceapa tocata marunt.
Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, adaugam rosiile tocate marunt, usturoiul tocat si dovleceii.
Acoperim cu apa cat sa acopere dovleceii si lasam sa fiarba acoperit pentru 10-15 minute.
Condimentam cu sare si piper.
Mararul se adauga in momentul cand stingem focul.

Se serveste ornata cu rosii si marar verde.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...