marți, 15 martie 2011

Prajitura Negresa ca la mama acasa


Ingrediente pentru Prajitura Negresa ca la mama acasa

Blat:
13 linguri apa,
4 oua,
1 pachet margarina,
4 linguri cacao,
1+ 1/2 cana zahar,
1 cana faina,
1 pliculet praf de copt,
o lingurita amoniac,
o lingurita otet.

Glazura:
15 linguri apa,
3 linguri cacao,
100 g ciocolata menaj,
5 linguri zahar.

Mod de preparare:

Punem la fiert apa cu zaharul si cacao, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza ingredientele.
Trebuie sa dea cateva clocote, dupa care se lasa sa se raceasca putin (max 2-3 minute).
Adaugam margarina si amestecam pana se topeste.
Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, faina amestecata cu praful de copt si amoniacul stins in otet.
La sfarsit adaugam albusurile batute spuma.
Compozitia o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptor pentru ~ 40 minute.

Intre timp pregatim si glazura.
Se amesteca apa cu zaharul, cacao si ciocolata de menaj.
Se pune la foc mic pana se topeste toata ciocolata.
Se toarna fierbinte cand scoatem prajitura din cuptor.
In glazura puteti adauga nuci sau alune tocate marunt sau presaram nuca de cocos.
Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...