vineri, 18 martie 2011

Pui la grill / rotisor


Ingrediente pentru Pui la grill / rotisor

  • un pui,
  • 10 linguri de bere,
  • 5 linguri ulei,
  • 1 lingura bulion,
  • 1 lingurita boia iute,
  • 1 lingurita patrunjel uscat,
  • 1 capatana de usturoi,
  • sare, 
  • piper.


Mod de preparare:

Alegem un pui mititel, max. 1,5 kg, il curatam bine de grasime (e posibil sa nu aibe, fiind asa mic)
Se  face  marinata amestecand componentele scrise mai sus, mai putin usturoiul.
Se unge puiul cu aceasta marinata (si inauntru) si se lasa la rece pentru o ora.
Il scoatem din marinata si il legam cu ata, mai ales aripile si copanele sa nu cumva sa se dezmembreze in timpul rotirii.
Il infigem pe tepusa, incercand sa-l proptim bine.
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu marinata ramasa, putem chiar sa mai adaugam cateva linguri de bere.
Din 10 in 10 minute se stropeste cu marinata.
Este putin de munca dar merita, incercati sa nu il lasati singur.
Sa nu cumva sa ramana blocat si sa se arda pe o parte.
Nu aveti grill, nici un fel de problema, se face foarte bine si la cuptor.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...