miercuri, 23 martie 2011

Spanac sote





Ingrediente pentru Spanac sote


1 kg spanac,
10 catei de usturoi,
50 ml ulei,
sare.

Mod de preparare:

Spanacul se curata de codite si se spala in mai multe ape (eventual frunza cu frunza).
Intr-o tigaie inalta incingem uleiul.
Usturoiul trebuie apasat un pic cu lama unui cutit (asa isi lasa toata aroma).
Calim pentru cateva secunde cateii de usturoi.
Apoi adaugam tot spanacul.
Ne trebuie o tigaie inalta sa intre tot spanacul, chiar daca el scade foarte mult.
Lasam pe foc pentru 10 minute, amestecand constant.
Condimentam cu sare.

Se poate servi ca fel principal pentru cei care sunt in post.
Cu un ou ochi deasupra pentru cei care sunt pofticiosi.
Sau cu o friptura pentru cei gurmanzi.

Pofta buna!

Sfat: incercati sa nu fierbeti spanacul, cel mult sa-l opariti daca este neaparat nevoie.
Aceasta regula ar trebui aplicata cam la toate legumele (pacat de vitaminele lor care se cam duc prin fierbere).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...