vineri, 8 aprilie 2011

Tort INDIANA






















Ingrediente pentru Tort INDIANA

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar pudra,
  • 6 linguri faina,
  • o lingurita praf de copt,
  • esenta vanilie,
  • 500 g frisca,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri zahar,
  • 50 g ciocolata menaj,
  • 50 ml lapte (apa).


Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana se face ca o crema.
Se bat tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt in ploaie si amestecam usor.
Compozitia se pune imediat intr-o forma de copt pregatita dinainte, adica unsa cu unt si tapetata cu hartie unsa si ea cu unt.
Se coace la foc potrivit pentru ~30-40 minute.
Este gata cand marginile se desprind de forma.
Blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua foi inegale, una de un sfert- cea de sus si cealalta de trei sferturi- cea de jos.
Pe foaia groasa, punem frisca, mai multa la mijloc si peste frisca asezam foaia mai subtire, care isi va lasa singura marginile in jos, luand forma bombata a indienelor.
Pregatim glazura.
Punem laptele intr-un ibric, adaugam cacao, zahar si ciocolata de menaj.
Amestecam intruna pana se topeste ciocolata dupa care se lasa la racit.
Cand glazura s-a racit, se toarna peste tort pana se imbraca complet.
Daca doriti un pic de culoare, se poate amesteca ciocolata cu frisca pe margine si orna cu mici bombonele.

Se da la rece pana a doua zi.

Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...