vineri, 24 iunie 2011

Tarta cu visine - de post



Ingrediente:

350 g faina,
100 g margarina,
10 g drojdie,
3 linguri zahar,
50 ml apa.

500 g visine,
200 g zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
100 g pesmet,
o lingurita scortisoara,
o lingura zahar.

Mod de preparare:

Visinele se spala in mai multe ape, dupa care inlaturam samburii.
Peste ele punem 200 g zahar, zaharul vanilat si amestecam bine.

Amestecam 250 g faina cu margarina, pana obtinem un aluat nisipos.
Dizolvam drojdia in apa calduta adaugand si zaharul.
Amestecul de drojdie se toarna peste aluatul nisipos si se amesteca pana la omogenizare.
Adaugam si restul de faina (100 g) si framantam bine.
Din aluat punem deoparte o treime.
Intindem aluatul cat o forma de tarta cu un sucitor.
Punem aluatul intr-o forma de tarta, ridicand aluatul in sus pe margini si presand bine sa ia forma ondulata.
Restul de aluat se intinde si se taie fasii (de preferat cu aparatul care taie ondulat).
Peste visine adaugam pesmetul si praful de scortisoara.
Adaugam visinele in tava peste aluat si aranjam fasiile de aluat.
Mai presaram o lingura de zahar peste tarta, in special pe fasiile de aluat si se da la cuptor pentru 30 minute.
Servim dupa ce se raceste.
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...