marți, 5 iulie 2011

Friptura de pui a la Praga



Ingrediente pentru Friptura de pui a la Praga


1 pui (~ 1,5 kg),
100 ml ulei,
1 capatana usturoi,
1 lingura bulion,
1/2 ardei gras rosu,
1 pahar de vin alb,
1 lingura faina,
1 lingurita cimbru,
sare,
piper,
1 kg cartofi.

Mod de preparare:

Puiul se curata, se spala, se taie in bucati potrivite.
Se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei incins.
Bucatile de carne se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte, dupa care se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas calim faina, adaugam usturoiul pisat, ardeiul gras taiat cubulete, cimbrul si bulionul.
Stingem cu un pahar de vin alb si unul de apa.
Se introduce si carnea in sos si se da totul la cuptor pentru 30 minute.
Servim cu garnitura de cartofi natur.

Pofta buna!

PS: Reteta originala era cu untura, asa ca daca va tine ficatul si o aveti  la indemana, nu ezitati sa o folositi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...