sâmbătă, 9 iulie 2011

Prajitura cu dulceata de visine





Ingrediente:

Blat:
5 oua,
o cana faina,
o cana zahar,
1 pliculet praf de copt,
2 linguri cacao,
3 linguri sirop de visine,

Sirop:
dulceata de visine (borcan 400 g),
o cana apa,

Glazura:
visine din dulceata,
50 g unt,
3 linguri cacao,
50 ml sirop.

Mod de preparare:

Se pun la scurs visinele dintr-un borcan de 400 g de dulceata (de preferat o dulceata cu siropul mai moale)
Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul.
Adaugam si 3 linguri din zeama scursa din dulceata.
Cernem faina cu praful de copt si cacaua si se adauga in ploaie amestecand incontinuu.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se lasa pentru 25-30 minute in cuptor.
Se scoate si se lasa la racit.
Pentru sirop amestecam restul de dulceata de visine cu o cana de apa si se pune la fiert pentru 10 minute, apoi se lasa la racit.
Pentru glazura ametecam 50 ml din siropul facut inainte cu 50 g unt si 3 linguri de cacao.
Daca este nevoie puteti sa mai adaugati putin sirop, depinde de cacaua folosita.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in bucati potrivite dupa plac, fie dreptunghiulare, fie patrate.
Se insiropeaza, se imprastie visinele pe toata suprafata si se toarna glazura.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...