miercuri, 10 august 2011

Risotto cu dovlecei - de post





Ingrediente: 

1 ceapa, 
2-3 catei de usturoi,
1 dovlecel, 
1 morcov,
3-4 linguri ulei,
300 g orez,
1 legatura patrunjel, 
sare, 
piper.


Mod de preparare: 

Se curata dovlecelul de coaja, se spala, se taie in patru, apoi felii subtiri. 
Se curata ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul incins.
Adaugam apoi morcovul curatat de coaja si dat pe razatoarea mica.
Dupa ce se caleste si morvovul un pic adaugam dovecelul taiat bucatele.
Adaugam orezul si amestecam pana orezul devine sticlos.


Stingem cu apa (de trei ori cat volumul orezului, adica daca avem o cana de orez, punem 3 cani de apa).
Lasam la foc mic pana se absoarbe tot lichidul.
Dupa ce singem focul condimentam cu sare si piper si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

PS: In cazul in care nu tineti post, adaugati la servire parmezan ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...