luni, 10 octombrie 2011

Ardei iuți în oțet



Ingrediente pentru Ardei iuți în oțet

1 kg ardei iute,
4 lingurițe zahăr,
4 lingurițe sare,
600 ml otet,
1200 ml apă,
o bucată hrean,
o bucată țelină,
boabe de piper,
boabe de muștar.

Mod de preparare:

Ardeii se spală și se mai taie din codițe dacă sunt mai mari (eu de data asta nu le-am tăiat pentru că întotdeauna ne chinuim să-i scoatem din sticluțe- așa având coada mai mare poate îi apucăm mai repede).
Se îndeasă cu grijă în sticle (de preferat cu gâtul mai larg).
Într-o cratiță amestecăm oțetul cu apa, sarea și zahărul și o punem pe foc până se dizolvă atât sarea cât și zahărul.
În fiecare sticlă punem câteva boabe de muștar și de piper, turnăm amestecul de apă cu oțet și adăugăm la fiecare sticlă câte o bucățică de hrean si una de țelină.
Se pune capacul la sticle și se bagă în cămară.
Vor fi foarte buni la iarnă când nu vom avea la îndemână ardei iuti verzi.
Cam așa vor arăta după minim 3 zile.

Un comentariu:

  1. I thіnk this іs onе οf thе most vitаl info for mе.
    And i'm glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

    Review my web-site; schmuck fotografie studio liefert

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...