vineri, 28 octombrie 2011

Ficăței de pui cu bacon



Ingrediente:

500 g ficăței de pui,
100 g bacon,
3 căței de usturoi,
1 ceapă,
100 ml vin roșu,
3 linguri ulei,
3 linguri făină,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Ficățeii de pui se curăță de pielițe și se spală bine.
Se pun într-o pungă împreună cu făina și se agită ușor.
Se scot, eliminând surplusul de făină.
Se prăjesc bine în ulei încins pe ambele fețe.
Se scot și se păstrează la cald.
În uleiul rămas se călește ceapa tăiată solzișori.
Când ceapa devine aurie adăugăm baconul tăiat fâșii subțiri și lungi.
Lăsăm pe foc până se prăjește baconul.
Apoi stingem totul cu 100 ml vin roșu și 100 ml apă.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt și lăsăm pe foc pentru ~ 5 minute.
Punem și ficățeii în cratiță, amestecăm ușor și lăsăm să se întrepătrundă aromele.
Servim fierbinte cu garnitură de orez sau piure de cartofi.
Poftă bună!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...