marți, 15 noiembrie 2011

Fursecuri cu nucă



Ingrediente pentru Fursecuri cu nucă

300 g făină,
1 linguriță scorțișoară,
1/4 linguriță bicarbonat,
1/8 linguriță sare,
100 g nucă,
200 g unt,
250 g zahăr,
1 ou.

Mod de preparare:

Într-un castron cernem făina, scorțișoara, sarea și bicarbonatul.
În alt castron amestecăm untul cu zahărul și oul.
Atât oul cât și untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Se amestecă bine până devine o pastă omogenă.
Adăugăm nucile măcinate și amestecul de făină.
Se frământă toate foarte bine.

Coca se pune în frigider învelită cu folie alimentară pentru minim 30 minute.
Se scoate coca din frigider, se întinde pe suprafața de lucru cu un sucitor și se taie în formele preferate.
Dacă doriți să le faceți rotunde și să vă ușurați munca, înainte de a pune coca la frigider puteți să o rulați, apoi când o scoateți de la rece, doar o tăiați în rondele.
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 180 grade pentru 12-15 minute.

Poftă bună!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...