miercuri, 9 noiembrie 2011

Pui African



Ingrediente pentru Pui African


1 pui,
1 linguriță rom,
1 lingură sos de soia,
1/2 linguriță ghimbir proaspăt tocat,
1 lingură de zahăr de trestie,
un praf de cuișoare,
1 cățel tocat de usturoi,
3 linguri ulei,
3 fire de ceapă verde,
500 g cartofi (de preferat cartofi dulci),
o cană cu mazăre,
o cană cu bame,
2 mere potrivite,
400 ml supă,
1 linguriță amidon,
2 lingurițe zeamă de lămâie,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Într-un castronel amestecăm sosul de soia cu zahărul, romul, ghimbirul, usturoiul și praful de cuișoare.
Puiul se tranșează în bucăți potrivite, se spală și se zvântă.
Se toarnă sosul peste pui, se acoperă și se dă la rece pentru 30 minute.
După 30 minute scoatem carnea, păstrând sosul.
Într-un wok încingem uleiul, adăugăm carnea și gătim pentru ~ 5 minute, întorcînd carnea pentru a se rumeni pe toate părțile.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, cartofii tăiați cubulețe, bamele, mazărea, merele tăiate inele, supa și sosul rămas de la marinare.
Acoperim, reducem focul și fierbem pentru 30 de minute.
Scoatem carnea și legumele pe un platou.
Adăugăm în sosul rămas amidonul dizolvat în puțină apa și amestecăm bine până se îngroașă sosul.
Adăugăm zeama de lămâie și condimentăm cu sare și piper.
Turnăm sosul peste pui și legume.
Ornăm cu ceapă verde sau pătrunjel verde.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...