vineri, 16 decembrie 2011

Iahnie de fasole



Ingrediente:


500 g fasole,
3 linguri ulei,
o ceapă,
2 linguri făină,
2 linguri mălai, 
1 linguriță boia dulce,
1 linguriță boia iute,
1 linguriță cimbru,
o lingură bulion,
sare.


Mod de preparare:


Fasolea se pune de cu seară în apă rece.
A doua zi se fierbe până se inmoaie.
Călim ceapa tocată mărunt până devine aurie, apoi adăugăm făina, mălaiul și boiaua.
Se adaugă fasolea și apa în care a fiert.
Adăugăm bulionul diluat în puțină apă.
Se condimentează cu sare și cimbru.
Se dă la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C.


Servim cu murături asortate și cârnați dacă nu țineți post.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...