miercuri, 30 ianuarie 2013

Merluciu la cuptor

Ingrediente pentru Merluciu la cuptor

4 buc trunchi merluciu,
1 lingură ulei de măsline,
1 lămâie,
100 ml vin alb sec,
100 ml suc de roșii,
100 ml apă,
1 linguriță bulion ardei,
4 căței de usturoi,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :))
Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.
Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii.
Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă.
Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele.
Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.
Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie.
Poftă bună!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...