marți, 12 martie 2013

Cornulețe cu osânză

Ingrediente pentru Cornulețe cu osânză

250 g osânză,
150 ml lapte,
25 g drojdie,
100 g zahăr,
1/4 linguriță sare,
2 pliculețe zahăr vanilat,
1 lingură esență vanilie,
500-600 g făină, 
marmeladă de fructe,
zahăr pudră.

Mod de preparare:

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;) 
Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.
Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.
Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.
Amestecăm bine.
Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.
Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.
Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.
În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).
Se rulează și se dă forma de cornuleț.
Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.
Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.
Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.
Poftă bună!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...