miercuri, 29 ianuarie 2014

Dovleac copt

Nu vă speriați! Nu este toamnă, este iarnă în bună regulă!   
La gura sobei o cană cu vin fiert și dovleac copt vă sună bine?

Dovleacul ținut la răcoare și fără să-i rupeți codița ține și până la primăvară! 
Oricum sigur se mai găsește în piețe și în supermarketuri.


Ingrediente pentru Dovleac copt

2 kg dovleac 
2 linguri ulei de măsline
1/4 lingură sare de mare
2 linguri zahăr brun
1/2 linguriță nucșoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1/2 linguriță scorțișoară măcinată 

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 220 grade C.
Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii în de aprox. 2 cm grosime.
Punem feliile de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.
Stropim cu ulei de măsline dovleacul pe ambele părți.
Condimentăm cu sare, scorțișoară, cuișoare, nucșoară și zahăr brun.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minte sau până s-a rumenit bine deasupra. 
Este foarte bun atât cald cât și rece.


Poftă bună!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...