luni, 7 iulie 2014

Prăjitură cu foi de zahăr ars

O prăjitură ce nu lipsea aproape în nici un an de pe masă la evenimente importante în familie.
Anul acesta am făcut-o și eu de Paști, scuze că o postez după așa mult timp.

Ingrediente pentru Prăjitură cu foi de zahăr ars

500 g zahăr
250 ml apă
1 ou
250 ml ulei
1 lingură amoniac
1 lingură bicarbonat
făină cât cuprinde aprox. 700 g 
500 ml frișcă




Mod de preparare:

Într-o crăticioară punem la ars 250g zahăr.
În altă crăticioară punem restul de zahăr (250g) cu 250 ml apă și punem pe foc până se topește zahărul.
Când s-a caramelizat complet zahărul turnăm siropul și lăsăm la foc mic până se dizolvă tot caramelul.
Lăsăm la răcit.
Adăugăm oul, uleiul, făina, bicarbonatul și amoniacul stins cu o linguriță oțet.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Se dă aluatul la rece pentru 30 minute.
Aluatul ajunge pentru 6 foi mici sau 3 foi mari.
Nu este un aluat foarte tare și este un pic complicat de lucrat cu el.
Așa că se va întinde direct pe o hârtie pergament deja măsurată pe fundul unei tăvi și tapetată cu făină pentru a ne ajuta la întindere :)
Se coc pe rând la 180 grade C pentru 10-15 minute.
După ce se răcesc se umplu cu frișca bătută și se lasă la rece pentru minim 24 ore.
De preferat să se acopere cu o greutate de ex. un tocător de bucătărie.

Poftă bună!

PS: Pozele sunt făcute din câteva colțuri rămase prin frigider, după câteva zile.
Atunci chiar am regretat că uitasem să fac poze și am realizat cât de bună a fost :))
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...