vineri, 22 august 2014

Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde

Ingrediente pentru Miez de anghinare sotat cu usturoi și ceapă verde

250 g inimi anghinare
1 lingură unt
2 fire ceapă verde
7-8 căței usturoi
100 ml vin alb sec
sare
piper


Mod de preparare:

În cazul în care folosiți inimi de anghinare proaspete sau congelate, acestea necesită o fierbere înainte de sotare, dacă se folosesc din conservă, acestea se folosesc ca atare, doar scurse de zeamă.
Se pun inimile de anghinare într-o cratiță cu apă rece.
Apă se pune cât să depășească cu 1 cm.
Se acoperă cu un capac și se aduce la fierbere, după care se lasă să fiarbă aprox.10 minute.
Se scurg imediat de apă și se pun într-un castron cu apă rece pentru a opri procesul de fierbere.
Se scot și se lasă la scurs.
Punem o tigaie pe foc și adăugăm untul.
Când untul s-a topit adăugăm usturoiul tăiat feliuțe și ceapa verde tocată mărunt, atât partea albă cât și cea verde - din partea verde mai putem să păstrăm pentru a orna la servire.
Călim 1-2 minute, adăugăm inimile de anghinare și amestecăm bine.
Turnăm vinul alb și gătim până scade sosul aproape de tot - adică 3-5 minute.
Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Servim imediat ca atare sau lângă o friptură de vită.


 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...