marți, 2 decembrie 2014

Tocană de dovleac

O rețetă pentru zilele în care nu vrem sau nu avem voie carne ;)


Ingrediente pentru Tocană de dovleac - rețetă de post

1 kg dovleac
1 morcov
1 cartof 
1 cartof dulce
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
1 cm rădăcină ghimbir
1 linguriță curry
1/4 linguriță scorțișoară măcinată
sare
piper negru
500 ml apă
3-4 linguri ulei

Mod de preparare:

Pregătim legumele.
Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele.
Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată.
Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut.
Adăugăm legumele cubulețe și acoperim cu apă.
Condimentăm cu sare și piper.
Aducem la fierbere apoi dăm la cuptor pentru 45-50 minute la foc mare (200 grade C).
La servire se mai poate adăuga piper negru proaspăt măcinat.
În cazul în care preferați mâncarea iute, adăugați un ardei iute tocat mărunt înainte de a da mâncarea la cuptor.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...