marți, 28 martie 2017

ALOO GOBI

Ingrediente pentru ALOO GOBI - Mâncărică de conopidă cu cartofi în stil indian -Rețetă de post vegetariană


500 g conopidă  
500 g cartofi  
3 linguri ulei
1 ceapă
1/4 linguriță usturoi ras
1/4 linguriță ghimbir ras
1/4 linguriță chimion pudră
1/4 linguriță curcuma pudră
1/4 linguriță garam masala pudră
1/4 linguriță chilli pudră
2 linguri pastă de tomate
sare
piper
frunze de coriandru/pătrunjel



Mod de preparare:

Conopida se desface buchețele cât mai mici și se pune la fiert în apă clocotită pentru max. 5 minute.
Se scoate, se lasă la scurs și se păstrează la cald.
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe potrivite, cam de mărimea buchețelelor de conopidă.
Se pun la fiert în apă clocotită pentru 15-20 minute.
Se scurg și se păstrează la cald.
Se pune uleiul la încins.
Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește 3-5 minute.
Adăugăm usturoiul și ghimbirul ras.
Amestecăm, apoi adăugăm pasta de tomate și restul condimentelor: chimion, curcuma, garam masala și pudra de chilli.
Gătim 2-3 minute, apoi adăugăm cartofii și conopida.
Amestecăm ușor până legumele sunt acoperite bine.
Adăugăm 150 ml apă și mai gătim 5 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Servim ornând cu frunze de coriandru sau pătrunjel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...