marți, 21 martie 2017

Supă cremă de conopidă cu rucola

Ingrediente pentru Supă cremă de conopidă cu rucola

500 g conopidă curățată
3 cartofi potriviți
o mână de rucola
1 ceapă
3 căței de usturoi
1/2 țelină mică
1 lingură ulei de măsline
1/2 linguriță cimbru verde
sare
piper


Mod de preparare:

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 minute.
Se strecoară și se ține la cald.
Se încinge uleiul într-o cratiță.
Se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe.
Se adaugă țelina dată de răzătoare.
Se acoperă cu apă caldă, cât să depășească legumele cu 5 cm.
Se fierb 15-20 sau până când cartofii sunt bine fierți.
Adăugăm cimbru, conopida și mai adăugăm apă caldă cât să acopere legumele.
Se mai dă un clocot și stingem focul.
Se poate adăuga chiar apa în care am fiert conopida.
Se pot păstra câteva buchețele mici de conopidă pentru a orna supa.
Pasăm bine legumele cu un blender și la sfârșit adăugăm și rucola și mai pasăm un pic.
Condimentăm cu sare și piper.
Servim caldă.


PS Dacă se dorește, se poate adăuga la sfârșit lapte în loc de apa în care am fiert conopida.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...