duminică, 17 ianuarie 2010

Limba de vita cu masline



Ingrediente:

o limba de 1 kg,
1 fir praz,
150 gr. masline,
2  buc. ceapa,
1 pahar ulei,
1 pahar vin alb,
3 lingurite bulion,
1-2 foi de dafin,
sare, piper

Mod de preparare:

Limba de vita curatata si spalata se pune  la fiert in oala sub presiune, in apa cu o lingurita de sare 40 minute.  Limba  trebuie curatata de pielita cat este fierbinte altfel se va curata foarte greu.  Unde nu se poate jupui, pielita se va curata cu un cutit. Se va taia in felii groase de aproximativ un cm.
Ceapa taiata marunt impreuna cu prazul se va cali in ulei. Se adauga 250ml din supa in care a fiert, vinul, 1-2 foi de dafin, bulionul. Se lasa la fiert pentru 20 min.  Acest sos se va strecura si in el se va adauga maslinele (fierte separat in apa cu putina sare) si limba taiata felii.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se da la cuptor pentru 20 min.

 Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...