sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Pate de ficat facut in casa


Ingrediente pentru Pate de ficat facut in casa


500 gr ficatei de pui
2 galbenusuri de ou fierte
1 ceapa
1 morcov
100 gr unt
sare, piper

Mod de preparare:

Ficateii se spala in cateva ape. Se indeparteaza  pielitele (atat cat se poate) si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa cateva clocote se arunca prima apa. Se pun iar la fiert impreuna cu un morcov taiat rondele si o ceapa taiata in 4.  Dupa jumatate de ora se scot din apa. (se pastreaza o jumatate de cana).
Se paseaza  ficateii cu morcovul si ceapa, se adauga untul, cele doua galbenusuri de ou fierte, o jumatate de cana cu apa in care au fiert, sare si piper. Eu folosesc blenderul (se face o pasta fina).
Se serveste pe paine prajita.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...