vineri, 15 ianuarie 2010

Ratatouille



Ingrediente pentru Ratatouille


1 ceapa
1 catel usturoi
1 dovlecel
1 vanata mica
3 rosii
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
4 linguri ulei masline,
o lingurita busuioc sau oregano, 
sare, 
piper negru



Mod de preparare:

Ceapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja  dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si nervuri si se taie bucati lungi de 2 cm.
Se incinge uleiul si se caleste ceapa la foc mic timp de 5 minute. Se adauga dovlecelul, vanata, ardeii si usturoiul si se calesc 5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga rosiile si busuiocul si se da o data in fiert. Se reduce focul, se acopera pe jumatate si se lasa sa se caleasca legumele 25 minute, amestecand din cand in cand.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se poate servi imediat calda sau mai tarziu rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...