duminică, 2 mai 2010

Paste de primavara

Dupa atatia mici si bere de 1 Mai, azi ne gandim la ceva mai usor. Iata o reteta numai buna!



Ingrediente:

  • 3 fire de ceapa verde,
  • 2 castraveti,
  • 250 gr sunca praga,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 250 gr rosii (de preferinta cherry),
  • 250 gr paste (de preferinta fusilli),
  • o lingurita busuioc uscat,
  • sare,
  • piper,
  • parmezan pentru servit.


Mod de preparare:


Incingem cuptorul la 200 grade C.
Intr-un vas de yena punem  usturoiul zdrobit, ceapa taiata de 2-3 cm, castravetii taiati cubulete.
Adaugam uleiul de masline, condimentam cu sare si piper si amestecam.
Se da la cuptor pentru 15 minute.
Dupa 15 minute adaugam rosiile (daca nu avem cherry, le taiem bucati mari), sunca de praga taiata fideluta si busuiocul.
Se da la cuptor pentru inca 15 minute.

Intre timp punem o oala cu apa la fiert. Adaugam si sare sa fiarba mai repede.
Cand apa clocoteste, adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform instructiunilor dupa ambalaj (in general 8-10 minute).

Scurgem pastele. Scoatem legumele din cuptor. Adaugam pastele si amestecam bine.

Se serveste atat fierbinti cat si reci cu mult parmezan ras deasupra.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...