joi, 15 iulie 2010

Chec din albus


Ingrediente:

5 albusuri,
1/2 lamaie,
250 g zahar tos,
150 g faina,
o lingurita praf de copt,
50 g fulgi ciocolata,
100 g nuca,
esenta vanilie.

Mod de preparare:

Alegem stafidele, indepartand coditele.
Nucile le curatam de eventualele coji (nu dorim sa ne rupem dintii) si le tocam marunt cu un cutit.

Batem albusurile cu mixerul, la care adaugam un varf cu sare si zeama de la jumatate de lamaie.
Adaugam si zaharul, putin cate putin.
Adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura usor de sus in jos.
Adaugam nucile, stafidele si esenta de vanilie.

Compozitia o punem intr-o tava de cozonac (daca vrem sa fie putin mai lat checul) sau in 2 forme de chec.
Forma sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la 180 grade pentru 40- 50 minute.
Nu deschidem usa cuptorului in primele 20 minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...