miercuri, 3 noiembrie 2010

Cotlet a la Cluj



Ingrediente pentru Cotlet a la Cluj

  • 4 buc cotlet de porc,
  • 300 g carnati,
  • 50 g sunculita afumata,
  • 100 g smantana,
  • 2 buc ceapa,
  • 2 buc ardei gras rosu,
  • 2 buc rosii,
  • 100 ml ulei,
  • 0 linura cu faina,
  • 0 lingurita boia iute,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Ceapa, rosiile si ardeii se toaca marunt.
Cotletele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas se caleste ceapa.
Cand ceapa este calita, adaugam sunculita afumata taiata marunt si carnatii taiati feliute.
Se lasa 5 minute sa se prajeasca un pic si carnatii si sunculita, dupa care adaugam rosiile si ardeii.
Condimentam cu boia, sare si piper.
Se inabusa totul pentru 15 minute, dupa care adaugam cotletele.
Amestecam smantana cu o lingura de faina si se adauga in cratita, amestecand usor.
Dam la cuptor pentru alte 15 minute.
Servim fierbinte cu salata de varza alba sau muraturi asortate.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...