miercuri, 2 februarie 2011

Fursecuri cu mar si nuca




Ingrediente:

  • 1   ou,
  • 200 g unt,
  • 2   cani cu faina,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • 1   lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 1/4 lingurita sare,
  • 1/2 cana cu zahar tos,
  • 1/2 cana cu zahar brun,
  • 4   mere dulci,
  • 1   mar acru,
  • 1   cana cu nuca tocata.


Mod de preparare:

Merele dulci se curata de coaja si dau pe razatoarea mica.
Marul acru se curata de coaja, se inlatura cotorul cu seminte si se toaca  marunt.
Intr-un castron cernem faina, bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si sarea.
In alt castron batem cu mixerul untul cu zaharul, adaugam oul, merele rase si amestecam pana la omogenizare.
Adaugam amestecul de faina in ploaie, apoi marul acru si nuca.

Se unge tava cu unt, se pun gramajoare de aluat cu o lingura la distanta de ~ 5 cm.
Se coc la foc potrivit (cuptorul preincalzit) pentru 15-20 minute.

Se servesc reci.

Bon Appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...