luni, 21 februarie 2011

Prajitura Figaro



Ingrediente:

500 g faina,
100 g zahar,
3 galbenusuri,
200 g unt,
10 g drojdie,
1 lamaie,
100 ml lapte,
un praf de sare,
esenta vanilie.
5 linguri gem,
6 albusuri,
200 g zahar pudra,
100 g nuca macinata.

Mod de preparare:

Se freaca zaharul cu galbenusurile, cu untul, apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut si esenta de vanilie.
Adaugam coaja si zeama de la o lamaie (mai mica).
Se pune faina in ploaie si praful de sare.
Se amesteca bine, dupa care se intinde coca cu mana intr-o tava unsa cu unt.
Deasupra aluatului intindem gemul (de preferat de caise), presaram jumatate din nucile macinate, apoi punem albusurile batute spuma cu zaharul pudra.
Imprastiem si restul de nuci peste albus si se da la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 30-40 minute.
Se serveste rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...