miercuri, 9 martie 2011

Prajitura cu ciocolata



Ingrediente:

  • 1 cana cu zahar,
  • 100 ml apa, 
  • 4 oua,
  • 1 cana cu faina,
  • o lingurita praf de copt,
  • 100 g ciocolata menaj.
  • 5 linguri ulei,
  • coaja de portocala,
  • 2 lingurite cu cacao.
Glazura:

  • 100 g ciocolata menaj,
  • 3 linguri cu zahar,
  • 100 ml apa,
  • nuca de cocos.


Mod de preparare:

Se topeste zaharul pe foc, adaugam apa si lasam pana se topeste toata bomboana (cand o sa adaugati apa, tot zaharul se va strange ca o bomboana).
Adaugam ciocolata de menaj si amestecam bine pana se topeste.
Batem albusurile spuma, si adaugam siropul de zahar cu ciocolata in reprize amestecand incontinuu.
Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua treptat.
Sa nu uitam de coaja de portocala.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc mare pentru 15 minute dupa care 20 minute la foc potrivit.

Glazura se face cu 10 minute inainte sa scoatem prajitura din cuptor.
Se amesteca apa cu zaharul si ciocolata si se pune pe foc pana se topeste toata ciocolata.

Cand se scoate din cuptor turnam glazura fierbinte si presaram nuca de cocos.

Bon Appetit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...