luni, 20 iunie 2011

Stufat de pui



Daca va place stufatul de miel sigur va va place si cel de pui.
Singura problema cu acest fel de mancare ar fi usturoiul verde pentru ca nu se gaseste tot timpul anului.
In ultimii ani, am observat in supermarketuri ca ceapa verde ar fi la discretie.
Eu am avut noroc sa mai gasesc usturoi verde, un pic mai mare bulbul, dar si mai aromat.

Ingrediente pentru Stufat de pui


1 kg carne de pui,
20 ml ulei,
5 fire usturoi verde,
10 fire ceapa verde,
1 legatura marar,
50 g bulion,
sare,
piper.


Mod de preparare:

Carnea de pui se spala, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece.
Se va aduna spuma ori de cate ori este cazul.
Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati de aprox. 3 cm.
Se caleste in uleiul incins ceapa si usturoiul pentru 2-3 minute, dupa care se adauga peste pui si se lasa sa fiarba acoperit.
Cand carnea s-a patruns bine, adaugam bulionul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Condimentam cu sare si piper.
Presaram mararul si inchidem focul.

Pofta buna! 
PS: Cred ca o sa incerc si cu usturoi normal, sigur va avea alt gust, dar de ce nu?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...