marți, 23 august 2011

Prăjitură cu prune și cacao





Ingrediente:

2 gălbenușuri,
100 g unt,
100 g zahăr,
75 g iaurt natur,
1 1/2 cană făină,
o lingură cu vârf de cacao,
1 pliculeț praf de copt,
o lingură scorțișoară,
700 g prune,
4 albușuri,
100 g zahăr,
75 g iaurt natur,
o lingură cu vârf de cacao.

Mod de preparare:

Prunele se spală bine, se taie in două, se îndepărtează sâmburele și se taie fiecare jumătate în 4 pe lung.
Peste prunele tăiate presărăm o lingură cu scorțișoară.
Într-un castron cernem făina, praful de copt si cacaua.
Frecăm bine gălbenușurile cu untul și zahărul.
Adaugăm iaurtul și amestecam bine pâna la omogenizare.
Adaugăm amestecul de făina și framântăm bine.
Într-o tavă unsă bine cu unt și tapetată cu faină, întindem aluatul cu mâna.
Punem prunele uniform peste aluat.
Albușurile se bat bine cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul și cacaua, amestecand bine.
Crema se pune peste prune.
Se dă la cuptor pentru 40-50 minute.

Se servește rece (de preferat de la frigider).

Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...