marți, 2 august 2011

Pui cu maghiran

Expresia "Foaie verde maghiran, m-a facut mama oltean", cred ca este cunoscuta de totii romanii, insa nu stiu daca toti au avut curiozitatea sa incerce acest condiment. Pentru cei care nu au facut-o, va spun ca maghiranul are un gust foarte aromat, usor iute si un miros foarte intens.








Ingrediente pentru Pui cu maghiran


1 puisor de 1,5 kg,
1 capatana usturoi,
3 lingurite maghiran uscat,
3 lingurite boia,
50 ml ulei,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Puiul spalat bine se taie pe sirea spinarii cu o foarfeca de bucatarie si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un castronel amestecam usturoiul pisat cu magiranul, boiaua( iute sau dulce dupa preferinta) si uleiul.
Cu acest amestec ungem bine puiul pe toate partile si il aseazam intr-o tava de Jena unsa cu putin ulei.
Se aseaza cu pieptul in sus.
Turnam o cana cu apa in tava si acoperim cu un capac sau folie de aluminiu.
Se da la cuptor o ora, dupa care se scoate capacul (folia de aluminiu) si se mai lasa inca 30 minute.

Servim fierbinte cu cartofi prajiti.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...