vineri, 2 septembrie 2011

Prăjitură cu prune și scorțișoară



Ingrediente:

1 kg prune,
2 căni zahăr,
1 1/2 căni făină,
1 pliculeț praf de copt,
12 linguri apă fiartă,
6 oua,
zahăr vanilat,
3 linguri scorțișoară,
3 linguri pesmet,
un praf de sare.

Mod de preparare:

Spălăm prunele, se taie în jumătăți și se înlătură sâmburii.
Prunele tăiate se amestecă cu o lingură de scorțișoară.
Gălbenușurile se bat bine cu o cană de zahăr, se adaugă apa fiartă, amestecând bine după fiecare lingură pusă.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, apoi albușurile bătute spumă împreună cu o cană de zahăr.
Compoziția o punem într-o tavă unsă cu ulei (unt sau margarină – ce aveți la îndemână) și presărată cu pesmet.
Aranjam prunele una langă alta în aluatul din tavă.
Amestecăm zahărul vanilat cu o 
lingură
 de scorțișoară și se presară înainte de a fi dată la cuptor.
Nu uitați să încingeți cuptorul la 180 grade.
Poate să stea liniștită 40-45 minute prăjitura la căldurică în cuptor.
Când este gata o pudrăm cu restul de scorțișoară și o lăsăm să se răcească înainte de servire.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...