marți, 29 noiembrie 2011

Supă de roșii


Ingrediente pentru Supă de roși

2 morcovi,
2 cepe,
2 cartofiori,
1/4 țelină,
1 kg roșii proaspete (sau 2 conserve de 400 g),
1 linguriță bulion,
1 ardei gras roșu,
1 lingură ulei,
pătrunjel verde,
sare,
opțional zeamă de lămâie.

Mod de preparare:


Legumele (adică morcovii, ceapa, țelina și cartofiorii) curățate, spălate și tocate cubulețe se pun în 2 litri de apă la fiert. În 15 minute de când clocotește apa sunt gata.


Între timp curățăm roșiile de coajă (le opărim înainte, să se curețe coaja ușor) și le tăiem cubulețe sau puteți folosi roșii din conserve gata tăiate.

Ardeiul gras se taie și el cubulețe cât mai mici, se călește cu o lingură de ulei, apoi se adaugă o cană de apă și se lasă sa fiarbă  pentru 5 minute.



Când s-au fiert legumele adăugăm peste ele roșiile, bulionul și ardeiul gras.

Dacă vă place supa mai acrișoară adăugați zeama de la jumătate de lămâie.
Potrivim supa de sare și adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.
Este delicioasă atât fierbinte pentru zilele răcoroase, dar și rece pentru zilele fierbinți de vară.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...